Programma

VOORLOPIG PROGRAMMA ABDIJBIERFESTIVAL 2021

Een bierfestival op zo’n prachtige locatie is meer dan alleen proeven.

 

Bierproeverijen

We organiseren vier bierproeverijen in de open lucht op het grote Abdijplein. Per sessie worden er 8 bieren, waaronder 6 van de Zeeuwse brouwers en twee van stichting Bier in Zeeland en/of het Biergilde geserveerd, die de bezoekers zelf in hun eigen bubbel in proefglazen van 15 cl mogen inschenken. De bieren blijven een verrassing, de deelnemende brouwerijen zijn (binnenkort) te vinden op de pagina https://www.abdijbierfestival.nl/brouwerijen. Een aantal brouwers zal aanwezig zijn om uitleg te geven over hun bier en om over hun brouwerij te vertellen.Ook stichting Bier in Zeeland zal bijdragen aan een leuke presentatie.

Programma proeverijen:

Vrijdagavond 23 juli van 19.00 uur tot 22.00 uur

Zaterdagmiddag 24 juli van 14.00 uur tot 17.00 uur

Zaterdagavond 24 juli van 19.00 uur tot 22.00 uur

Officiële Opening

Het festival zal op vrijdagavond om 19:30 officieel geopend worden door de voorzitter van stichting Bier in Zeeland, Willem Van Voorst Vader, gedeputeerde Harry van der Maas en Karel Meertens van het Zeeuws Genootschap der Wetenschappen.

Livemuziek

Het moet een gezellig feestje worden, na het 'droge' jaar 2020! Daarom is er ook voor elke sessie een Zeeuwse band uitgenodigd.

Programma bands:

Vrijdagavond - Betty's Doghouse

Zaterdagmiddag - MEN

Zaterdagavond - ANSCD Band

Kijk voor meer informatie over de deelnemende bands op https://www.abdijbierfestival.nl/bands-en-rad-van-bierfortuyn. Ook zal tijdens elke proeverij het Eerste Zeeuwse Bierlied door Maurits Portier en Renny Minnaert ten gehore worden gebracht. En iedereen maakt kans op een prijs bij het Rad van Bierfortuyn! Bovendien zal zaterdagavond stadsdichter Raymond van de Ven een gedicht over bier voordragen.