Bands, Primeurs en Bierquiz

Geniet van muziek tijdens het drinken van een biertje!

Op het kleine abdijplein zullen beide festivaldagen een tiental bands het podium betreden. Tussendoor presenteren brouwerijen hun primeurs, bieren die nog nooit eerder gedronken zijn. En natuurlijk zal ook dit jaar het Eerste Zeeuwse Biergenotschaplied (kortweg het Zeeuws Bierlied) ten gehore worden gebracht. Live op het podium, maar ook vanaf de Lange Jan! De week voorafgaand aan het festival laat beiaardier Janno den Engelsman op ieder heel uur de melodie van dit lied over Middelburg klinken. 

En test uw bierkennis bij de Bierquiz (volgens het petje op petje af principe), waaraan culinair journaliste Puck Kerkhoven haar medewerking zal verlenen. Doet allen mee!

 

Bands

We zijn trots dat ze komen:

Anne, ANSCD Band, Borgers Booming Business, de Boswachters, Havershaw-Flynn, Songbird, The Blues Sensation, Tricycle en Tulsa Time.

 

Anne

Anne(mieke) zingt al sinds haar 17e. Ze maakte deel uit van een aantal bands, waaronder Jaywalker, en ze heeft ook regelmatig als gast-zangeres meegezongen bij Champagne Charlie. Na een stop van een aantal jaren is ze in 2002 begonnen met zingen in de band Bad Hairday en later in de Bonnie Riatt Tribute Band. Tegenwoordig treedt ze nog regelmatig op met de rockband On The Rocks. Ze vindt het heerlijk om voor publiek te zingen, zowel in een band als solo. En dat laatste zal ze ook doen op het Abdijbierfestival. Kom "lekker een biertje drinken met Anne!"

 

Borgers Booming Business

Swinging vintage Soul & More late night Funky Stuff. Lekkere soulvolle zang, prachtige backing vocals, heerlijke ritmesectie en pianopartijen én een partijtje blazers van heb ik jou daar! Met de hele bende gaan ze er een feestje van maken! Met een bonte verzameling muzikanten:

Zang: Ingrid Borger, Bas: Bert Hoogerheijde, Gitaar: Guido Wal, Drums: Rob van Akkeren, Toetsen: Willem van Luijk, Backingvocal: Joyce Swart, Backing vocal: Jolanda de Visser, Trompet: Karel Haaze, Trombone: Theo van den Elshout, Saxofoon: Jan de Nood.

 

Havershaw-Flynn

Havershaw-Flynn draait al sinds 1998 mee. Ooit punkrock vanuit IJzendijke Zeeuws-Vlaanderen, inmiddels ook regelmatig akoestisch en meer folky vanuit Middelburg. Geen wonder aangezien frontman Maarten Termont jarenlang optrad als singer-songwriter en als bandlid van de befaamde Vlissingse band The Old Firm het podium betrad. Toch waakt Havershaw-Flynn over z'n eigen alternatieve geluid afgewisseld met verassende covers.

Laat dit kwartet nou ook nog van een biertje houden... 

 

Songbird

Songbird is Joyce van Bavel (zang), Walter Calbo (piano en gitaar) en David Egter van Wissekerke (viool, gitaar en mandoline). Songbird laat zich niet in een hokje duwen. Gewoon mooie liedjes uit diverse genres.

Een aantal Nederlands- en Franstalige songs completeren het Engelstalige repertoire.

 


 

The Blues Sensation

The Blues-Sensation is het virtuoze gitaarwerk van 'Mr Fire' Jeroen Brand dat wordt voortgestuwd door de bluesy Groove van bassist Jeroen Portier en het steady drumwerk van Hans Walrave. De band staat garant voor fantastische live optredens, van blues tot Blues rock, van Chicago tot Den Haag, van Amsterdam tot Middelburg!!!. 

 

 

Tricycle

Tricycle is een singer-songwriting band uit Middelburg. Het ensemble is een uit de hand gelopen projectje van de muziekschool, één nummer werden er al gauw meer. Al ruim twee jaar maken de vier jongeren samen muziek en treden ze op op festivals als EEF en Klomppop en door heel Zeeland in café’s, winkels en poppodia. Januari 2019 kwam hun grote droom uit: een optreden in poptempel Paradiso. En nu op weg naar meer! 

Tricycle bestaat uit zangeres en gitarist Noëlle Sallent (16), gitarist Vera van der Heijden (16), gitarist Eva Mallekoote (17) en last but not least Robbert van Deemter, de percussionist (18). 

 

Tulsa Time

Deze enthousiaste 7-koppige band speelt over het algemeen niet de meest voor de hand liggende, toch zeer herkenbare covers van onder andere The Beatles, Bob Dylan, Robert Johnson, Rory Gallagher, Eric Clapton en nog vele andere helden uit de muziekgeschiedenis. De band kwam voor het eerst samen tijdens Songs from The Heart in de Spot in 2014 met Bob Dylan's Emotionally Yours. Deze songs brengen zij nog altijd graag ten gehore. Door hun kleurrijke bezetting, uiteenliggende muzieksmaken en mooie meerstemmigheid geven zij aan hun repertoire een geheel eigen draai. En nemen ze u mee door de diepe dalen van de blues, over de weidse vlakten van country en amerikana om te dansen met de soul....

Tulsa Time:  Stefan Neels en JP van de Kimmenade op gitaar, Theo Manuhutu basgitaar, Ruben Mol drums en zang Tamara de Kraker, Jolanda de Visser en Jacqueline Heijmans.

 

Tekst EZBG lied

 

Het bier en haar cultuur daar staan wij dag en nacht voor klaar          

Tot in de vroege uurtjes maken wij een trouw gebaar 

We proosten en we pleiten met de pul vast in de hand

En brengen thans een ode aan het natte Zeeuwse land

We zijn een club van heren en met opgeheven hoofd

Aanbidden wij in ere waar de brouwer in gelooft

De hop en gerst veredeld tot een zegen naar ons hart

Beg’leidt ons in de passie die ons nimmer heeft verstard

Het Eerste Zeeuwse Biergenotschap staat altijd vooraan

Al waar het bier geschonken wordt daar zal men ons zien staan

En als we samen zijn bedienen wij ons van de(deze)leus

Ik worstel en kom boven met het bier onder de neus

 

Tekst: Eerste Zeeuwse Bier Genotschap

Muziek: Renny Minnaert.

Maurits Portier en Renny Minnaert