Bands en Rad van Bierfortuyn

Geniet van muziek tijdens het drinken van een biertje!

Geen festival zonder muziek en vertier! Betty's Doghouse, MEN en de ANSCD Band  zullen met hun muziek tijdens de proeverijen voor een gezellige ambiance zorgen. Uiteraard gaan we allemaal weer meezingen met het Eerste Zeeuwse Bierlied. En we draaien aan het Rad van Bierfortuyn. Elke bezoeker maakt kans op leuke prijzen! 

 

Programma:

 

Vrijdagavond 23 juli - Betty's Doghouse

Voor wie deze band niet kent: dit populaire Bluesy Rock'n Billy trio uit Middelburg benadert de originele vertolking van de vroegere Rock & Roll helden zoals Eddie Cochran, Carl Perkin, Buddy Holly en Johnnie Cash. Ze vermengen dit met de tegenwoordige helden van de Rock a Billy, zoals The Stray Cats, Brian Setzer en The Paladins.

Blues, Rock & Roll, Country en Rockabilly

 

Zaterdagmiddag 24 juli - MEN

De in de zomer van 2020 ontstane band MEN bestaat uit de dan elfjarige Seb Sassenburg en eveneens elfjarige Tim de Jonge, de twaalfjarige Gernando Dorleijn en de tienjarige Sem Jakobsen. MEN start als coverband en stelt zelf een rock repertoire samen. Misschien wel dankzij de Coronaperiode, waarin iedereen aan huis gebonden is, is de band in korte tijd een hechte groep geworden. Ook zij ervaren deze periode als benauwend en willen zo graag live gaan spelen. Daarover schrijven ze hun eerste eigen lied: Come Dancing. https://www.youtube.com/watch?v=-Y3HA4qFlP4  De band neemt het nummer op in de Middelburgse Fuzz Sound Studio en maakt er een videoclip bij. De media pikken deze bijzondere song op en het verschijnt op de site van de PZC, staat een week op nummer 1 in de Zeeuwse top 10 en tv programma Eva Jinek besteedt er aandacht aan, onder het goedkeurend oog van de band DI-RECT die op dat moment te gast is in de studio. De ambitie van MEN is vanaf dat moment om hard te gaan werken aan een eigen repertoire. De tweede single is in de maak: 'Waiting for the sun'. Op zaterdag 24 juli staat MEN op het Abdijbierfestival voor het eerst oog in oog met echt publiek. Ze zullen een stevige set rockcovers spelen afgewisseld met eigen nummers.

Bandleden:

Seb Sassenburg                               leadzang, toetsen, gitaar

Ger Dorleijn                                      leadgitaar

Sem Jakobsen                                  basgitaar

Tim de Jonge                                    drums


Zaterdagavond 24 juli - ANSCD Band

De ANSCD Band (And Now Something Completely Different) is een formatie bestaande uit 7 personen. De band is ontstaan na een optreden tijdens Songs from the Heart in de Spot. De naam is voortgekomen uit een werktitel: tijdens het eerste optreden moesten de muzikanten die uit verschillende genres kwamen, namelijk Blues, Jazz en Pop, allemaal "something completely different" gaan spelen. 

De formatie bestaat uit:

Tamara de Kraker - zang

Jacco Telussa - zang

 Theo Sohier - drum en zang

 Jonky Manuhuwa - gitaar en zang

 Leslie Gillet - bas en zang, Elian Minnaert - sax en Renny Minnaert - gitaar en zang.

Foto: Jaap Visvliet

 

Eerste Zeeuwse Bierlied

Het Eerste Zeeuwse Bierlied mag natuurlijk niet ontbreken! Het wordt gespeeld door Maurits Portier en Renny Minnaert. Zing allemaal gezellig mee! De tekst is hieronder te vinden.

 

Tekst:

Het bier en haar cultuur daar staan wij dag en nacht voor klaar          

Tot in de vroege uurtjes maken wij een trouw gebaar 

We proosten en we pleiten met de pul vast in de hand

En brengen thans een ode aan het natte Zeeuwse land

We zijn een club van heren en met opgeheven hoofd

Aanbidden wij in ere waar de brouwer in gelooft

De hop en gerst veredeld tot een zegen naar ons hart

Beg’leidt ons in de passie die ons nimmer heeft verstard

Het Eerste Zeeuwse Biergenotschap staat altijd vooraan

Al waar het bier geschonken wordt daar zal men ons zien staan

En als we samen zijn bedienen wij ons van de(deze)leus

Ik worstel en kom boven met het bier onder de neus

 

Tekst: Eerste Zeeuwse Bier Genotschap

Muziek: Renny Minnaert.

Maurits Portier en Renny Minnaert

 

Rad van Bierfortuyn

Iedere bezoeker maakt met het nummer op zijn/haar toegangsbandje kans op leuke prijzen bij het Rad van Bierfortuyn. Het rad draait tijdens elke proeverij, dus wie weet wat het nog brengt!