Programma

Een bierfestival op zo'n prachtige locatie is meer dan alleen proeven.

 

Voorlopig Programma

 

Officiële opening: vrijdag 11 mei om 16.00 uur

Het Abdijbierfestival zal officieel worden geopend door Willem Van Voorst Vader, voorzitter stichting Bier in Zeeland, Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen en Marco Daane, auteur van het boek Bier in Nederland.

 

Forum: vrijdag 11 mei en zaterdag 12 mei van 17.00 tot 19.00 uur op het klein abdijplein, live uitgezonden via WFM96

Onder leiding van Bert van Leerdam, presentator bij WFM96 en tevens bierliefhebber en side-kick Maurits Portier, bestuurslid stichting Bier in Zeeland en bierkenner, zal er onder het motto: ‘met een goed glas bier in de hand kun je elkaar alles vragen’ over bier gediscussieerd worden met bekende en minder bekende bierliefhebbers en -deskundigen. Onder andere Marco Daane, schrijver van het boek Bier in Nederland, Puck Kerkhoven, culinair journalist, Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen en Willem van Voorst Vader, voorzitter van de stichting Bier in Zeeland zullen aanschuiven. Ook het publiek zal bij de uitzendingen worden betrokken. Tussen de bedrijven door zullen er live-optredens van artiesten zijn. Dit alles is te beluisteren op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei tussen 17.00 en 19.00 uur. (Via de ether FM 96, de kabel 107.6 en het internet wfm96.nl). Bert en Maurits zullen ‘met hun gasten de diepte ingaan, maar de toon is natuurlijk vrolijk!

 

Walchers Wijnmakers Bierbrouwers en Likeurmakers Gilde (WWBLG)

Evenals voorgaande jaren zullen ook een aantal leden van het Walchers Wijnmakers Bierbrouwers en Likeurmakers Gilde op het abdijbierfestival aanwezig zijn. Zij maken als hobbybrouwers zo veel mogelijk (meestal bovengistende) bieren. Ook proberen zij commerciële bieren na te maken en deze zo dicht mogelijk te benaderen. Eén maal per jaar houden zij een onderlinge wedstrijd, waarbij de ingezonden bieren ook door gecertificeerde keurmeesters worden gekeurd. Daar zij niet gebonden zijn aan welke vorm van proces, of welk soort bier dan ook, worden er verrassende bieren gebrouwen, die nergens te koop zijn, maar alleen bij hen kunnen worden geproefd. De leden van het Gilde zullen een keur van hun beste en lekkerste bieren bij zich hebben. Variërend van een Blond bier tot een zware Tripel en van een amberkleurige Meibok tot een zware Quadruppel.Tevens zullen zij ter plaatse enkele bieren brouwen, zodat het proces te volgen is en er van alles over kan worden gevraagd.

 

Stadsomroeper

Tijdens het festival zal Stadsomroeper Rinie Vaane iedereen op de hoogte houden van het festivalnieuws.

 

 

Zaterdag 12 mei 22.00 uur: sluiting.